Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

O "Θεριακλής" κι ο "Καπνιστής"


Θεριακλής
(χαρακτηριστικό δείγμα στη φωτό):

Όπως λέμε
Σκυλάραπας
Βρωμόπουστας
Κιτρινιάρης
Κωλοαλβανός
Σκατοκομμούνι

Τι σημαίνει «Θεριακλής»; Οι τύποι αυτοί που χρησιμοποιούν τη λέξη στα γραπτά τους, σε εφημερίδες και "σοβαρές" ιστοσελίδες, αντί της λέξεως "καπνιστής", θα ήθελα πολύ να ξέρω, γιατί έμειναν στα σπιτάκια τους, όταν τα νομιμόφρονα μαγαζιά βαρούσαν μύγες, τους πρώτους μήνες των αντικαπνιστικών μέτρων. Που βεβαίως ήταν πλήρως αντισυνταγματικά – έτσι δεν εφαρμόζονται ούτε στη Γαλλία ούτε στη Γερμανία. Όπου υπάρχουν μαγαζιά με ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Εξακριβωμένο. Και με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αυτό - γιατί πριν, τα μεγάλα μαγαζιά μπορούσαν να χωρίζουν το μαγαζί τους στα δύο (smoking / no smoking), ενώ τα μικρά δεν μπορούσαν, μέχρι που πήγε ένας αξιολάτρευτος γερμανούλης στα Ευρωπαϊκά και τους είπε, μάγκες αυτό λέγεται "αθέμιτος ανταγωνισμός" και η απόφαση τον δικαίωσε. Και έτσι, όλοι έκαναν πίσω.

Αλλά εδώ είχε δωθεί το σήμα από τα κέντρα εξουσίας, που τώρα αλληθωρίζουν. Και δωστου θάψιμο στους "θεριακλήδες" και μακροσκελή αφιερώματα στα κακά του τσιγάρου που, wow man, δεν είχα ιδέα. Αλλά βλέπεις, δεν ενδιαφέρονται, άλλοι έχουν κόλες να γεμίσουν και άλλοι πολύ γλύψιμο να εξαργυρώσουν (οι υπόλοιποι είναι απλά ανόητοι) – οπότε, γράφουν "θεριακλής" και καθάρισαν.


Θα μπορούσα να γράψω δεκάδες χιλιάδες λέξεων, αλλά δεν έχει και πολύ νόημα. Είναι πάντως οι ίδιοι που ουρλιάζουν, ας πούμε, για την αναγκαιότητα του κλεισίματος του καναλιού της ΒΟΥΛΗΣ - που δηλαδή ουρλιάζουν για την αναγκαιότητα της απολύσεως συναδέλφων τους που πιθανότατα βγάζουν το ένα πέμπτο από δαύτους (ή και τα ίδια, υπάρχουν και ανόητοι, είπαμε).

Υ.Γ. Αν σ'ενοχλεί κόφτο. Αλλά μη μου σπας τα ούμπαλα, τα χρειάζομαι.


4 σχόλια:

Αυτά, λέει, σας άρεσαν:

Ετικέτες